Decembrie, luni

Imi place decembrie. Cu Craciun, zapada, luminite, vacanta, brad si cadouri, cu planuri pentru Revelion. Si mai ales cu sarmale. Nicio sarma din cursul anului nu se compara cu cele facute special pentru Craciun… sau cel putin asa e la mine acasa.

Decembrie e luna in care nu mai iei mari decizii si totul ramane pentru anul urmator. E luna in care e prea tarziu sa te mai apuci de ceva, sa mergi undeva, sa te vezi cu cineva, pentru ca ai altele de facut, mai exact trebuie sa fii vesel si sa te bucuri de tot ce ai in jur, fara sa iti complici existenta prea mult. Ce mai poate fi un pic deprimant e faptul ca incepi sa te gandesti la ce-ai facut in ultimele 11 luni, si desi ai facut multe, nu le mai stii acum sau nu ti se mai par chestii asa marete cum pareau a fi la inceput de an. Sa intru la master. “Ete na!” -cam asa pare acum.

549658_432586120118224_1991533955_n[1]Si mai e problema asta cu vremea, adica cu zapada… cui ii mai trebuie zapada in februarie cand deja se asteapta Pastele? Cand eram mici Craciunul era zapada si zapada Craciun si amandoua erau vacanta si era asa frumos… si mai era bradul ala anemic adus de parinti in Ajun si impodobit cu de toate, cu globuri de toate formele si culorile, cu ornamentele facute la lucru manual, cu bomboane <de brad> , cu dulciuri si uneori si cu fructe (pe care le mancam atunci, in primele 2 zile).

Toate luminitele si brazii impodobiti din noiembrie din mall-uri si hypermarket-uri taie din spiritul si farmecul Craciunului. Ce-i prea mult si prea din timp strica si scade interesul.

Pe mine dragul de sarbatori si bucuria ma prind un pic mai tarziu, dar ma prind serios 🙂

Advertisements

One thought on “Decembrie, luni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s